Sista chansen för er som vill tävla..

..ikväll 00.00 stänger vi tävlingen och imorgon kommer vi att lotta om vem som vinner ett schabrak från oss.

Än är det inte försent, delta såhär:



/Sofia & Viktoria


Hektisk dag, även idag

Än så länge har jag tvättat en maskin, diskat lite, ätit frukost, mailat en massa folk ang företagsgrejer och fixat lite inför mässan. Ni har väl inte missat att vi ska ställa ut på Eurohorse?

Nu ska jag göra mig iordning, åka till stan, käka lunch med pappa hos farmor och farfar, hämta varor och skriva fakturor, hämta Vickan i skolan, åka till stallet, rida Anyway och Britha, posta lite ordrar/fakturor m.m.
Ni hör ju, bara för att man är ledig, betyder inte det att man verkligen är ledig. Men men, det är roliga grejer så då får det väl gå bra :)

Vi hörs senare!


Här har ni en mysbild på Albin och Anyway sålänge :)

Månadens vara

Från och med februari (imorgon alltså) kommer vi dra igång en ny grej här i bloggen och webshopen. Varje månad kommer vi välja ut en vara som kommer att vara MÅNADENS VARA. Den varan kommer vi sälja till ett reducerat pris i en månads tid. Låter detta bra? Hoppas det. Imorgon kommer vi presentera första månadens vara.

/Sofia & Viktoria

Björnen försvann!

Idag fick jag nog på den hemska björnpälsen Quicky hade så klippmaskinen åkte fram, hon älskar nämligen att bli klippt det är skönaste som finns :) så nu är hon nog 50kg lättare!

Före


Efter


/Viktoria

Världens gladaste häst

Jag tror att jag och Viktoria äger världens gladaste häst. Haha, ja, helt seriöst. Albin är alltid glad! Idag stod Albin och solade längst bort i hagen, men när han såg att Viktoria kom för att hämta honom så kom han i full galopp.

Och såhär söt var han när jag mötte dem på gårdsplanen :)



Som sagt, alltid öronen framåt :)

Albin är en speciell liten kille. Han har världens sötaste personlighet, till och börja med (som sagt) är han alltid glad. Nästan alltid i alla fall, sedan är han nyfiken och..... en Cirkushäst!

En dag i somras kom jag körande på grusvägen in till stallet, men var tvungen att stanna och ta några bilder på det:




Gissa om jag skratta när jag såg Albin stå såhär och spana över vidderna!

/Sofia

"Fått gjort mycket dag" idag

Hej på er!
Idag har jag varit grymt effektiv. Har fått gjort hur mycket som helst!
Vaknade kl 6, kokade kaffe och tog en kopp med Jocke innan han åkte till jobbet. Diskade, lämnade Jockes bil på verkstad, åkte hem, sorterade tvätt, satte på en maskin tvätt, dammsög lägenheten, torkade golven i lägenheten, städade toaletten, bytte tvätt, duschade, åt frukost, gjorde mig iordning, tog upp tvätten och hängde upp den.
Detta var klart kvart över 10. Jag är imponerad av mig själv.

 
Fenix chillar lite när jag städar :)                                Fille gömmer sig för dammsugaren :)

Sedan åkte jag till syrran och fick håret fixat. Woho!
 
Före                                               Efter

Det syns inte så bra på bilderna men det blev jätteskillnad. Håret var typ i dassig morotsfärg och nu är det rött igen :)

Åkte vidare till stallet, red Anyway, åkte hem, hämtade Jockes bil på verkstaden, åkte direkt till besiktningen, fick en tid och besiktade bilen (som gick igenom) och sen åkte jag hem.
Pust. Nu är jag helt slut!

Vad har ni gjort idag? Har ni fått gjort lika mycket som jag? ;)

/Sofia


Söndag

Började dagen med att åka till stallet, vid 10 red jag och Amanda ut med Quicky och Ida. Skulle börja trava lite försiktigt på Quicky idag första dagen på fleeera månader och hon visade upp sina bästa bocksprång ute på gärdet, hon ville berätta att hon är frisk nu!

Sedan vidare till ett stall och sålde lite täcken, och nu sitter jag och slappar i soffan framför hästhoppningen på tven!


Bild på mig och Quicky i somras.

/Viktoria

Gubben i lådan

Nej, jag har inte slängt lådan än. Som ni ser används den fortfarande :)

image description

Fenix ligger och lurar

/Sofia

Blogga från iphone?

Jag har laddat ner appen blogg.se till min mobil för att man enkelt ska kunna lägga upp bilder och blogga direkt ifrån telefonen. Dock är det inte så lätt som man skulle tro. Det verkar jättebra, ända tills jag ska publicera ett inlägg och det står "Kunde ej publicera inlägg. Felaktigt anrop."
Hm hm hm, skumt. Läste på blogg.se FAQ och där står det att dem haft en del problem med appen, dock står det inget om att det inte ska gå att publicera inlägg. Tråkigt och segt.
Kanske behöver jag uppdatera min telefon? För jag har dem senaste uppdateringarna till appen i alla fall.

Någon som haft samma problem och vet hur man löser det?

/Sofia

Tävlingen

Nu glömmer väl inte bort att vara med?
Om 3 dagar stänger vi tävlingen.
Passa på att vara med i utlottningen om ett schabrak.



/Sofia & Viktoria


Det där med heminredning

Det där med heminredning kan faktiskt vara ganska kul. När jag sitter och fantiserar brukar i alla fall tankarna börja såhär
"När jag och Jocke flyttar till hus så ska köket se ut..."
"------------------------"--------------------vardagsrummet se ut..."
"------------------------"--------------------sovrummet se ut..."
osv. osv. osv.

Allting varierar hela tiden. Jag tycker det är skitsnyggt med "hästig" inredning. Dock har jag inte riktigt bestämt mig än för vilket rum som ska vara hästigt. (That's right Jocke, om du läser detta, JAG har inte bestämt vilket rum än ;)... ). Jag har varit inne på sovrummet, men när jag tänkt på det en stund så tror jag sovrummet kommer bli för mörkt. Kanske vardagsrummet? Njaa.. Gästrum/kontor? Perfekt! Men då får jag kanske inte se det tillräckligt ofta :( Hm.. jaja, vi har inget hus än så jag kan väl fundera på ett tag till.

Hästigt sovrum: Sänggavel i trä. Mörkbrunt trä. Vitt, tungt överkast. Ja, du läste rätt, det ska vara tungt. Kuddar med lite hästar på, tänk rävjakt. Lite tavlor i samma stil, lite papperskorgar, lite bokstöd osv. Som sagt, det här somrummet blir nog för mörkt för mig.





(bilder lånade från butikQuse.se, där kan du köpa allt det här)

Nu har jag det! Vi ska ha ett rum. Med ett skrivbord (mörkbrunt) en garderob (mörkbrun) ett runt litet bord med 4 fotöljer runt (allt i mörkbrunt) och så dekorerat med allt på bilderna ovan runtomkring i rummet. Jag vet inte vad man kallar ett sånt rum, men det är i alla fall ett rum där alla herrarna samlas efter ridturen, sparkar av sig stövlarna och tar sig ett glas konjak. Herrarna får väl bli jag och Jocke då. Fast jag dricker inte konjak. Och Jocke rider inte. Men han får väl dricka konjak medan jag sparkar stövlarna av mig.

Perfekt! Nu ska vi bara leta efter ett hus med fler rum i..

/Sofia

Dressyrmupparna testar

Nämnde igår att två personer, eller hästar, ska testa vintertäcken oss. Kunde ni gissa vilka?
Dem som följer bloggar har säkert redan sett att det är Dressyrmupparna!

Tjejerna fick varsitt 400g vintertäcke med hals, som dem ska testa på sina hästar och sedan "utvärdera" hur bra dem tycker att täckena är.

Läs här vad Ingrid tycker efter första provningen på Claudia.

Info om täcket:
Tjockt vintertäcke i extremt slitstarkt material. 1680D oxford, regntätt och med andasfunktion. Blank insida som motverkar skav och håller pälsen blank och fin.

Fyllning: 400 g
Färg: Rött med marinblå kanter

Täcket har från början kostat 999:- men är nu på rea för 799:- Köp täcket här!



/Sofia & Viktoria

Quicky

Idag var vi på återbesök hos veterinären med Quicky och det gick jättebra! Böjde henne och hon var ohalt så nu kan vi gå vidare och börja trava. Woho! Skönt att hon var fräsch nu för även hon börjar ladda på sig överskottsenergi. Spelar ingen roll att man är 20 år, Quicky kör på filosofin att man inte är äldre än man känner sig ;)



Såhär fin var Quicky idag i vårt nya "reklamtäcke". Vi har bara inte hunnit få dit brodyren än..

I vilket fall som helst, detta täcket går alltså inte att köpa i webshopen än, men om ni gillar det så kommer vi ta hem det med nästa beställning så ni också kan få detta fina täcke på era hästar ;) Är ni intresserade av det?

/Sofia & Vickan


Test av täcken

Under dagen kommer ni få reda på vilka 2 personer, eller hästar rättare sagt, som kommer att testa våra täcken här framöver. Kan ni gissa vilka det är? :)

/Sofia & Viktoria


Godmorgon!

Jag var så rädd att försova mig idag så när klockan ringde första gången 5:10 var jag klarvaken. Perfekt. Klockan är nu 6:39 och jag har redan hunnit koka kaffe till min man, skickat iväg honom till jobbet, hällt upp en stooor kopp kaffe till mig och lekt lite med katterna. Inte dåligt...

I vilket fall som helst, igår var Anyway jätteduktig! Ville gärna skriva det eftersom det oftast låter tvärtom. För er som inte vet så är han inte dum. Dock är han skadad och har varit det ett tag nu och då han bara får gå i sjukhage och endast skrittas varje dag så byggs det upp otroligt mycket överskottsenergi. I vilket fall som helst... igår fortsatte vi lite med klickerträningen. Jag började med det för ett tag sen för att han ska få bli trött i huvudet istället för att springa av sig. Igår gick jag ner i paddocken, skrittade fram och tränade lite "lydnad" med klickern. Sedan tömkörde jag en stund så han fick gå lite över bommar och flytta sidvärtes. Och så avslutade jag med klickern när vi skrittade av. Och jag har äntligen lyckats lära honom en ny grej. "Stå" så står han där medan jag går iväg och sedan kommer han när jag ropar på honom :) Hihi, känns som att träna med en hund. Men det fungerar faktiskt. Om jag bara går ut om tömkör honom från början så är han ofta så överladdad att han vill galoppera runt mig i cirklar samtidigt som han bockar och sparkar som en tok. Igår tränade jag bara 10 min med klickern först och då var han avslappnad och koncentrerad när jag tömkörde. Duktig pojk :)


Såhär söt var han igår :) Och ja, han vill gärna hålla i grimskaftet själv när vi bara går runt.. (hund?!)

Han har på sig vårt fleecetäcke från Dahlboms Hästsport. I vanliga fall brukar jag inte vilja ha fleecetäcke när jag tränar för att jag tycker oftast det spänner över bogen, men detta täcket sitter faktiskt superbra. Köp här! :)

Idag ska vi på återbesök till veterinären med Quicky. Efter 2 behandlingar hoppas vi nu att hon blir friskförklarad!

/Sofia


Dagen idag

Idag har det varit en heldag i stallet. Eller egentligen inte heldag (9.30-15.00), men det kändes så eftersom det var så kallt. Först red jag och Vickan Anyway och Quicky hemma i paddocken och sedan tog vi med 3 hästar till ridhuset. Jag Britha, Vickan Albin och Nettan Penny. Dem var jätteduktiga idag med :)

Detta var andra gången Britha blev riden i ridhus och hon sköter sig super. Det är lite synd om henne bara för hon har inte riktigt förstått det där med att vara lite lagom för att hålla energin uppe hela ridpasset utan hon är superpigg och hoppig i början av passet så när vi kommit fram till galoppen orkar hon en långsida ungefär innan hon bryter av :) Haha. Idag fick vi i alla fall till några fina öppnor i ena varvet, i andra var det inte lika lätt utan vi fick ta några steg i taget, men till slut gick det ganska bra. Och så gjorde hon jättefina (lugna) galoppfattningar, även om hon inte orkade fortsätta så långt ;) Just det, vi travade på bommar också, vilket hon gör helt rätt. Första gången gick det jättefort men sedan travade hon igenom lugnt och lyfte ordentligt på benen. Duktig pålle!

Efter alla dessa timmar utomhus fick jag först skålla mig i duschen, sedan hoppa i onepiecen, ta med mig en STOR kopp VARMT kaffe och lägga mig med datorn i knäet i soffan. Myyyysigt! Funderar på att dra på mig värmefilten också men det får nog vänta...

I kylan tyckte jag det var passande att visa bilder på något jag längtar tillbaka till:
Cypern, sep-okt -11


Vickis och jag snorklar :) Vattnet var så varmt så sista dagen tror jag att Jocke, Vickan och jag badade i 1½ timme.

Vickan :)

Jag & Jocke och en stoooooor öl :)

Jag & Jocke åkte paragliding, 110m över vattnet. Woho!

Puss i solnedgången :)

Usch, nu fryser jag nästan ännu mer av att titta på såhär varma bilder.. Det blir till att lägga sig under värmefilten och längta lite till. Eller laga lite köttfärssås och spagetti ihop med Jocke som precis kom hem. Goott!

/Sofia

Sötnos

Jag blir så himla glad när jag ser den här bilden. Är han inte sjukt söt?
Funfact: Detta är första gången Albin har knoppar. Det klär honom väl tycker jag.
Vad tycker ni? ;)

Nu får det bli dressyrhäst utav honom även på tävlingsbanorna tycker jag. Ska ligga på Vickan lite hårdare i år ;)

/Sofia


Ponnyakuten 4


ponny?

Jag funderar på att skicka in en förfrågan till SVT eller kanske en vädjan direkt till Tobbe Larsson, att göra ett litet undantag med mig och Anyway. ”Hej Tobbe! Jag har ett problem, min häst har väldigt svårt för att stå still i gången”.
Det är mitt första problem, mitt andra problem är att jag är 23 år och att Anyways 165 cm går lite över ponnymåttet..
Dumma ålder-/storleksgränser. Får se hur vi ska lösa detta…

/Sofia


Nyheter nyheter nyheter nyheter nyheter !!

Nu äntligen (!!) är nyheterna uppe i webshopen. Det var inte världens bästa ljusförutsättningar men vi tyckte det blev ganska bra ändå. Färgerna på täckena och schabraken stämmer bra överens med verkligheten i alla fall :)

Här är våra nya produkter:

Schabrak
Snyggt schabrak med bra passform. Stora rutor och passpoal.
Material: 100% bomull
Färg: Blått med silverpasspoal
Brunt med guldpasspoal
Pris: 229:-

  

Fleecetäcke
Snyggt och skönt fleecetäcke med bra passform. Fint, flätat rep under svansen.
Material: Polarfleece
Färg: Blått
Pris: 299:-


Innetäcke
Fint täcke med halvhals som kan användas som undertäcke, innetäcke eller tävlingstäcke. Blank insida som motverkar skav och håller pälsen blank och fin.
Material: 420D oxford
Fyllning: 150 g
Färg: Blått
Pris: 379:-


Regntäcke

Svårt att få täcken att passa?
Regntäcke med extra höga bogveck!
Slitstarkt täcke med bra passform, regntätt och med andasfunktion. Utan fyllning, väldigt tunnt och bra täcke att ha på sommaren eller på oklippta hästar. Blank insida som motverkar skav och håller pälsen blank och fin.
Material: 600D ripstop oxford
Färg: Blått med beige kantband
Pris: 649:-


Övergångstäcke
Fräscht övergångstäcke med bra passform!
Mycket slitstarkt, regntätt och med andasfunktion. Blank insida som motverkar skav och håller pälsen blank och fin.
Material: 1200D ripstop oxford
Fyllning: 150 g
Färg: Svart med gula kantband
Pris: 749:-


Måste tacka vår fina modell Albin för att han så tålamodigt ställt upp på att bli fotad idag och att han nästan jämt har öronen framåt, vilket underlättar ;)
Köp täckena här!

/Sofia & Viktoria

Nyheter!!

Tyvärr blev inga bilder från ridhuset bra igår.. Det var bara mörkt och suddigt. Tråkigt, för hästarna var jättefina :)
I alla fall, idag har ni lite att se fram emot. Vi ska ut och plåta våra nya produkter så dem kommer upp i webshopen. Då hoppas jag att det är någorlunda väder så vi kan få bra bilder idag :) I alla fall, förhoppningsvis kommer alla våra nya produkter upp på bloggen och i webshopen i eftermiddag/kväll!!!

Håll utkik!

Ni har redan fått se schabraken i alla fall, ni glömmer väl inte bort tävlingen?



/Sofia & Viktoria

Begagnat till salu

Prestige Meredith

16", bomvidd 34. Mörkbrun och mycket välvårdad.
Panelerna på undersidan utbytta till helt nya. Gjort på Prestige-fabriken i Italien.
Pris: 14000:-

Kieffer Donau

17", vid bom. Mörkbrun och mycket välvårdad.
Pris: 6200:-

Prestige sadelgjord
125 cm, svart hoppgjord med magplatta. Använd ca 10 ggr, ser ny ut.
Karbinhake för martingal, graman osv.
Nypris: 3350:-
Pris: 1900:-

Back on track täcke

Back on track sommar-/innetäcke.
Storlek 145 men litet i storleken, passar bättre hästar med storlek 135-140.
Sparsamt använt inne i boxen.
Väldigt fint.
Nypris 2500:-
Pris:
1200:-

Märkesridbyxor:
Grå helskodda manchesterridbyxor av märket Cavallo. Varma och goa på vintern.
Inte använda mkt därav i väldigt fint skick!
Strl. 36 men jag skulle säga att dem är mer som 34.
Nypris: 1995:-
Pris: 600:-

Röda helskodda ridbyxor från Viktor Hugo. Väldigt snygga detaljer såsom "skoning" över fickorna.
Aldrig använda! strl 34.
Pris: 700:-

Bruna oskodda byxor från Jackson. Använda ca 5 ggr.
 Strl 36 men även dom mer som 34.
Nypris: 700:-
Pris: 350:-

Alla priser kan diskuteras vid snabb och smidig affär. Självklart ordnar vi paketpriser om ni vill köpa fler grejer. På sadlarna finns fler bilder och på det andra kan jag maila bilder. Intresserad?
Skriv här på bloggen eller via mail: [email protected]


Kamelen

Idag har vi varit i ridhuset och ridit med 4 av hästarna. Där hittade vi en kamel...

Eller så var det Albin. Men han är inte såååå fin i detta täcket.. :P

Alla hästarna var i alla fall jätteduktiga. Jag hade med mig Britha, Nettan Penny, Vickan Albin och Amanda Ida. Skönt att kunna rida ordentligt på mjukt underlag. Britha och Penny har bara varit i ridhus och blivit löshoppade innan så det var premiären för att bli ridna inomhus. Dem var i alla fall jätteduktiga. Penny var helt tokig i galoppen :)

Mamma var med och tog en massa bilder, vi får se om några var bra så kommer det upp i bloggen senare.

/Sofia

Katter - ganska billiga att underhålla

Sambon och jag har två katter hemma. Två väldigt bortskämda katter. Vi har köpt massor med fina, mjuka kattbäddar som dom kan gosa in sig i, massor med dyra leksaker. Möss som rör sig, möss som piper, möss med kattmynta osv osv osv.

Dock verkar allt detta vara förjäves. Häromdagen kom nytt bredband med Telia. Vi packade upp alltihop, installerade och när jag skulle ta bort lådan så var det tydligen Fenix nya säng...

 

En annan gång var det Fille som parkerat i en låda


Dock har dem använt kattbäddarna också så det är väl inte helt förjäves :)

Men samma sak gäller med leksakerna, trots alla dyra, fina, speciella leksaker så har Fenix 2 enkla, billiga favoriter:
Hårsnoddar
Toalettpapper
 
Speciellt hårsnoddar. Som längst tror jag han har lekt 3 timmar i streck med en hårsnodd. Förutom några korta pauser, men då håller han tassen på snodden medan han hämtar andan.

Filles favoritleksak var något dyrare. Faktiskt dyrast av alla leksaker. Det är:
Fenix
 

Så kan det vara. Det är inte alltid dyrast och finast som är roligast. Dock hade jag föredratt om Fenix lekte med en mus istället för toapapper...

/Sofia


Jerringpriset till rätt man?


(bild lånas från sverigesradio.se)
Ni var nog många i måndags som, liksom jag, jublade av glädje över att Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset. Vilken grej! För både Rolf-Göran och för ridsporten.

Dock dämpades min glädje något när alla "sportnördar" m.fl. skrev överallt om hur fel det var att Rolf-Göran vann.
"Det borde varit hästen som vann"
"RGB, vem fan är det?"
"Hästar är väl ingen sport"
osv. osv. osv.

Efter all skit folk skrivit så har jag gått och laddat för att skriva ett långt inlägg om hur ridSPORTen faktiskt är en sport. Om att ryttaren gör mer än att "ha lärt sin häst hoppa högt", om hur ridning (som många andra sporter) kräver en otrolig kroppskontroll och känsla (för att inte tala om att förutom att kontrollera sin egen kropp har man minst 600 kg till att kontrollera), om hur jag som ryttare skulle glädjas över ett besked om att Sverige vunnit OS/VM/EM i t.ex. fotboll, men hur många andra sporter inte kan glädjas över hur vi ryttare lyckats ta pris i internationella sammanhang osv. osv. osv.

MEN!
Så läste jag det här inlägget som Havrepappa har skrivit och så insåg jag att han har helt rätt.
Vem bryr sig egentligen om vad dem tycker? Egentligen?
Visst, man kan bli irriterad över att läsa om hur folk klankar ner på ridsporten, men när dem påstår att ryttaren bara åker med och hästen gör allt, så är det bara ett bevis på deras okunnighet. Och ska verkligen deras okunnighet gå ut över glädjen att Rolf-Göran vann Jerringpriset?
Efter att ha läst Havrepappas blogginlägg och tänkt efter lite, så började jag skratta åt att jag själv lät mig provoceras av deras dumma kommentarer och deras kritik mot Rolf-Göran.

För JAG vet precis hur mycket vi ryttare sliter för våra framgångar,
och att Rolf-Göran verkligen var värd att vinna Jerringpriset!
Tydligen delade 44,6% av det svenska folket min åsikt,
och det räcker för mig :)

/Sofia


2012 - tävlingsår?

På hästsidan av livet har 2011 varit ett riktigt dåligt år. Samtliga hästar har varit hos veterinären för någon typ av behandling. Och mina 2 har väl varit värst. Anyway har varit skadad hela året (och är det fortfarande) och Ida hann jag starta en tävling med i februari förra året, innan hon också blev dålig.
Så det var alltså allt jag gjorde i tävlingsväg förra året. Löste en dyr licens och startade en regional tävling. Kul.
Anyway är väl sämre nu än han någonsin varit med senskada som går upp så fort han gör ett litet hopp. Och han är extremt livlig av sig :/ Ida är friskförklarad och nu hjälps jag och hennes nya skötare Amanda åt att sätta igång henne. Dock vill inte hennes ägare att hon ska tävla mer efter skadan.


Anyway i paddocken -11

 Ida på tävling -10

2012 då? Förhoppningsvis kommer det att bli ett bättre år, även på tävlingsfronten. Nu har lilla Britha kommit in på sitt fjärde år i livet och träningen kan börja mer på allvar. Det är så kul att ha en häst att träna där man känner att det ger någonting. Nu håller vi på att bygga upp och forma henne i ridningen så att hon så småningom ska bli redo för hoppträningar och efter det även tävlingar. Och hon är så duktig! :) I måndags red vi ut och när det började lukta kossa så tvärnitade Ida och ville inte gå längre, då fick lill-tjejen visa vägen. Och i tisdags red jag henne i paddocken och det märks skillnad på henne på varje ridpass! Hon är pigg och glad och positiv och försöker hela tiden göra rätt. En väldigt bra grund till en framtida tävlingshäst!



Britha -11 framför brorsan Anyway :) Visst är hon söt?

/Sofia


Tävlingsdags!




/Sofia & Viktoria


Vi ses i Göteborg!



Vi kommer att vara på plats och ställa ut på Eurohorse under Göteborg Horse Show
den 23-26 feb.
Det får ni inte missa!
Vi kommer att ha med oss hela sortimentet så ni kan handla på plats,
självklart till mässpriser.
Välkomna till vår monter!



(bilder lånade från goteborghorseshow.se och eurohorse.se)

/Sofia & Viktoria


Välkommen till vår nya blogg!

Vi bestämde oss för att börja blogga från en annan sida än den vi hade innan. Dels är den mer lättmanövrerad för både oss och er och dels kan vi fixa och trixa med utseendet lite mer :)

Hoppas ni hittar mycket trevligt att läsa!

/Sofia & Viktoria


RSS 2.0