Tisdag

Börjar vakna till liv efter helgen och saknar det redan! Har varit väldigt dålig uppdatering här på bloggen men nu ska det bli ändring på detta när vi har mer tid igen.Fick lite tid att smita iväg från montern i helgen så hann shoppa lite också så tänkte visa er vad jag köpt :)


två par whitaker ridbyxor, bruna(oskodda) och blåa(helskodda),
kingsland strumpor och en tävlings piké från pikeur.


ett rosa schabrak från catago och ett pannband med svarta stenar.

detta underbara schabrak med matchande lindor från schockemöhle. fick det
av min underbara syster i förtidig födelsedags present, hon är bäst!

två flaskor av mitt favorit shampoo från granngården, köpte även en
okrossbar grep där så nu ska vi se om denna håller;)

/Viktoria

EuroHorse 2012

Nu var mässan avklarad för den här gången! Det har varit långa dagar men vi är jättenöjda. Vi har träffat så mycket trevliga kunder och fått jättemycket bra respons på täckena! Gamla kunder som kommit och sagt att dem är jättenöjda med sina täcken. Dem sitter bra, håller kvaliteten och ger inga bogskav m.m. Och nya kunder som varit och klämt och känt och tyckt att täckena verkar bra.
Många är skeptiska till om täckena verkligen är så bra som vi säger när det är det låga priset. En del som kommit förbi och sagt "Det här täcket verkar ju superbra, men vad lågt pris. Vad är det för fel på det?"
Det är inga fel på täckena utan vårt mål med företaget är ju att kunna erbjuda ett kvalitetstäcke till bra priser. Vi tycker inte att man ska behöva välja mellan kvalitet och bra pris!

Vi hoppas att våra kunder ska vara nöjda och vill tacka alla trevliga människor som varit förbi montern. Hoppas vi ses nästa år igen :)

/Sofia & Viktoria


Tävlingen avslutad

Tävlingen är avslutad och denna gången var det Henna Tirkkonen som vann.

Grattis Henna!
Du har vunnit 2 biljetter till EuroHorse-mässan!

Tack till alla som var med och tävlade denna omgången.
Hoppas ni är många som kommer att besöka vår monter B08:31 på mässan.

/Sofia & Viktoria


Fenix fyller år

Idag blir våran lille bebis 1 år gammal.
Grattis Fenix! <3
.. och alla kullsyskon såklart :)



Besök Fenix uppfödare här.

/Sofia


Tävla om 2 st biljetter till EuroHorse-mässan

Ni glömmer väl inte bort vår tävling?
Tävlingen avslutas imorgon vid midnatt och vinnaren dras på söndag!

Vill du besöka EuroHorse som hålls i Svenska Mässan den 23-26 februari, samtidigt som Göteborg Horse Show? Tävla med oss och vinn 2 biljetter till mässan!

Besök oss i vår monter B08:31


Sjuk sjuk sjuk

Det har varit lite dålig uppdatering här på bloggen i veckan, men jag har varit sjuk och Vickan har haft fullt upp med hästarna så det har inte varit så mycket att skriva om egentligen :)

Förra lördagen kom en ny häst till stallet, Cindra, hon kommer att stå hos oss i ca 2 månader för igångsättning och tillridning. Kommer närmare presentation om henne i helgen. Förhoppningsvis lite bilder också :)

/Sofia


Söndag

Idag har det varit full fart i stallet, eftersom Sofia var sjuk idag så hade jag 4 hästar att motionera. Började med att rida Quicky, sen Anyway sen Cindra (den nya) och därefter tog jag en promenad med Albin.  Har bara sovit max 3 timmar inatt också så nu är jag ganska så trött, men nu ska jag snart träffa en kompis så sova får jag göra senare ;)


Anyway

Skrittade lite på Cindra och hon skötte sig utmärkt :)
 
Cindra i hagen, fina tjejen :)

/Viktoria


Lördag

Nu har jag precis kommit hem från stallet, har varit där sen kl 10 så nu är jag iskall! Började med att rida ut Albin en liten sväng. Idag kom det en nykomling till stallet men det kommer mer info om henne i ett senare inlägg :) Nu ska jag gå in i duschen och försöka tina.


Quicky tittar nyfiket på den nya hästen!

Anyway tyckte det va jätte roligt med en ny granne.

Här har vi henne, Cindra :)

/Viktoria


Ridbyxor-dilemma

(Stor suck) Dags att köpa nya ridbyxor. Upptäckte i förrgår att det gått hål i skoningen (!!!) på mina favoritridbyxor. Jag blev jätteledsen för det är dem skönaste ridbyxorna jag ägt, men nu tappade jag förtroendet för kvaliteten.

Förra året på mässan (EuroHorse i feb) köpte jag dessa helskodda ridbyxor av märket Esperado. Hade aldrig hört talas om det förut men byxorna var snygga, sköna och hade helt överkomligt pris, 1149:-. Jag är väldigt kräsen med ridbyxor och av 10 par jag provar brukar kanske 1 par sitta bra. Om jag har tur. Dem här byxorna satt dock mycket bra och jag har varit överlycklig hela året. Trots att jag har flera andra par ridbyxor så har jag nästan bara använt dem här, förutom när dem hängt på tork efter tvätt. Då har jag ju varit tvungen att ta ett par andra. Hade till och med tänkt beställa likadana i alla färger dem hade (3) bara för att dem var så underbara.

MEEEEEN, till min stora fasa märkte jag häromdagen att det gått hål i skoningen. Den har typ nopprat sönder och till slut blivit så tunn så nu är det stora hål i hela skoningen (tur att man har långkalsonger!). Detta är nog var jag skulle kalla dålig kvalitet. Det roliga är att eftersom vi haft otur med skador osv så har jag aldrig ridit så lite som jag gjort i år.. Jag har ett par helskodda ridbyxor från Cavallo som jag köpte för 4 år sedan för 1600-1800:- (kommer inte ihåg exakt). Dem har jag också använt mycket flitigt och speciellt när jag bodde i Tyskland. Då red jag 6-8 hästar om dagen och hade på mig ridbyxorna från 7 på morgonen till... eeh, ja, allt mellan 18-02 på kvällen/natten. I vilket fall som helst, trots att dem ridbyxorna nu håller på att falla isär så är skoningen fortfarande som ny! DET kallar jag kvalitet. Så i längden så har ju faktiskt Cavallo ridbyxorna varit billigare för mig än Esperado ridbyxorna.

Nej, HISS till ridbyxor av bra kvalitet och DISS till mina föredetta älsklingar :( Dem höll inte måttet!

Har ni tips på ridbyxor med bra kvalitet?

/Sofia

Klick-klick

Vädret har ju varit sådär i veckan. Jättekallt på kvällarna, förutom igår när det låg runt 0an så hästarna fick styltor istället. Typiskt. I måndags och tisdags red jag Anyway i alla fall, det har väl gått sådär. I måndags var han helt knäpp, väldigt väldigt pigg. Bara stegrade och bockade helt oprovocerat. Sista 2 varven när vi skrittade av var han lugn. Tisdag var han snäll men blev trött ganska fort och därmed lite tjafsig i munnen och "trippig".

Igår när jag visste redan innan att det skulle bygga styltor så red jag inte utan gick ut i paddocken och "klickade". Han börjar faktiskt haja det rätt bra. Dock blir han lite otålig ibland och buffar/nafsar efter godbitar. Inte helt rätt :P
I vilket fall som helst så var Amanda och Viktoria nere i paddocken samtidigt. Amanda gick med Ida och Viktoria med Quicky och Albin. TROTS detta var Anyway väldigt fokuserad på mig och dem uppgifter jag gav honom, vilket jag och alla andra var mycket imponerade av. Inte helt likt honom :P Tänk vad lite morotsbitar kan göra!

Nu har vi befäst "Stå" och "Kom", vilket är så enkelt som det låter. Vi stannar, jag säger stå, backar från honom, han står kvar, jag stannar, säger "Kom", Anyway kommer. Duktigt va? :)
Nu har vi bara några småsteg kvar: Sitt, Ligg, Rulla runt, Stegra, Gå på bakbenen osv. Sen ska vi uppträda i Scandinavuim och Globen tänkte jag. Akta dig Lorenzo, du håller på att få konkurrens!


Anyway, showhorse nr 1

Lorenzo (bild lånad från globearenas.se)

Programmet för Göteborg Horse Show är väl redan bokat, men vi borde ha ett färdigt program till Stockholm Horse Show senare i år. Eller vad tror ni? ;)


Dressyrmupparna testar 2

Vi har i tidigare inlägg skrivit att Dressyrmupparna fått testa täcken ifrån oss och ni har kunnat läsa vad Ingrid tyckte. Nu har även Linn lagt ut bilder på Cupido och skrivit vad hon tycker om täcket såhär långt.

Läs vad Linn tycker här.

Kul att tjejerna gillade täckena, vi tycker båda hästarna var supersnygga i sina nya täcken!

/Sofia & Viktoria

Äntligen har sadeln kommit!


Äntligen har vår sadel från Solution Saddles kommit :)
Den kom igår så nu har både jag och Viktoria hunnit provrida den. Den är superskön och hästarna är nöjda och glada :) Beställ din egen Solution från Stall Rustorp.

Vi har specialbeställt lite kortare kåpor eftersom vi är så korta. Dock ser dem väldigt små ut på bilden för vi hade inte justerat stiglädrena utan bara hängt på dem :P Dem är inte för korta utan väldigt bra, ni får se ridbilder någon dag!

/Sofia


Hur allting började..

Jag tänkte skriva lite om hur allting började med Albin. Tyvärr har jag inte så mycket bilder från när han var liten.

Sommaren 2000 köpte vi våran första häst, Quicky, då var hon ganska så tjock om magen så vi antog att hon hade blivit tjuvbetäckt i hagen, och mycke riktigt så växte magen och den 23 oktober kom lillplutten till världen men vi kunde inte ha en häst till sa mamma och pappa så han som vi köpte Q av sa att han tog hästen eftersom vi köpte en häst och inte två! Jag och Sofia fick döpa honom och det bästa namnet vi kunde komma på var Albin, haha men han är en riktig Albin ;) två månader senare var det julafton, jag och sofia fick en paket på julaftonsmorgon, på paket stod det ta väl hand om mig och jag kunde aldrig gissa vad det betydde. I paketet låg det en liten blå fölgrimma och då förstog vi att vi hade fått Albin i julklapp det var den bästa juklappen man kunde tänka sig!


Albin en vecka gammal med mamma Quicky


Albin 2år

Sedan när han var 3år började Sofia rida in Albin, hittade inga bilder från denna tiden men när Albin var runt 5år började jag rida honom lite mer för då hade jag blivit lite äldre också.


Här är Albin 5år och jag 12år, på första hopptävlingen.


Min lillprins 6år

När Albin var 7 så var han dålig i benen och vi var hos veterinären men honom och han hade kotledsinflamation och mycket pålagringar, vi opererade även ut en lös benbit på honom, den var ingen rolig period det var många veterinär besök och ett tag åkte vi dit var fjärde dag för att han skulle få sprutor min stackars bebis. Efter att han hade varit skadad bestämde vi att vi inte skulle hoppa honon mer, bara någon gång ibland eftersom att han har så dåliga ben.


Jag och Albin på promenad, här är han 7år

Han blev frisk och vi började rida honom igen men hoppade ingenting men det gjorde inte Albin så mycket för han har aldrig riktigt kommit på det roliga med det;)



Albin 8år


Min fina 9år


10år


Sofia och Albin 11år

När man tänker efter är det helt sjukt hur fort tiden går, nu är min lilla Albin 11år men för mig kommer han alltid va min lilla bebis och han kommer nog aldrig bete sig som om han är mer än 2-3 år heller.
Det är den bästa julklappen jag har fått i hela mitt liv<3

/Viktoria


Tävla om 2 st biljetter till EuroHorse-mässan

Vill du besöka EuroHorse som hålls i Svenska Mässan den 23-26 februari, samtidigt som Göteborg Horse Show? Tävla med oss och vinn 2 biljetter till mässan!

Besök oss i vår monter B08:31


Britha-bus

Igår var Britha ute på sin första riktiga ridtur i snön. Hon gick väl lite i snö förra året men definitivt inte ute på gärdet :)

Hon tyckte det var superspännande att få trava och galoppera i snö. Wow! Men hon var jättefin och förvånansvärt lugn. Galopperade först på en stor volt men när jag märkte att hon var lugn så fick hon galoppera en långsida fram och tillbaka. Jättelugn och fin unghäst :)

Jag har inte sett Britha riden än eftersom det alltid är jag själv som rider så det var kul att se lite bilder från igår. Jag tycker hon ser väääääääldigt fin ut, vad tycker ni? ;)



/Sofia

Snö,snö,snö

Idag har jag nästan inte gjort någonting, bara varit i stallet. Först red jag och Sofia på gärdet i snön med Albin och Britha även mamma var med och tog lite kort. Sedan tog vi ut Quicky och Anyway en sväng i paddocken. Quicky är helt överlycklig för vi har börjat trava lite nu, typ två varv i paddocken men det är bättre än inget! Nu ska jag lägga mig och kolla på Wallander, Godnatt!

Här får ni lite bilder från ridpasset idag, pigga och glada hästar.









/Viktoria

Ridbilder

Jag och Sofia red lite utan pulkan också, och hon var hur pigg och glad som helst :)








/Viktoria


Bilder från tolkningen

Nu kommer lite mer bilder från igår, hoppas mamma vill följa med och ta bilder idag igen:)


när det är -17 så får man se ut hur man vill för att inte frysa ;)

två glada idioter som väntar på att få åka pulka, haha!

sofia rider och jag åker pulka

sofia rider och amanda åker pulka

sen red jag och sofia åkte med efter

världens lyckligaste häst!
/Viktoria

Bilder

Nu har jag börjat tina efter en långdusch och sovit en stund, har lite bråttom nu för ska strax va hos Sofia för lite lördagsmys så får väll börja göra mig iordning.
Men här får ni några bilder från ridpasset i paddocken, eftersom det va så kallt idag så va Amanda så snäll så hon red Albin åt mig:) Kommer mer bilder från tolkningen om en stund när jag har kommit hem till min kära syster :)

Sofia och Anyway

mina hjärtan

Sofia och Anyway

söta Anyway som plogar i snön!

/Viktoria

-17 grader, ridning & tolkning

Toppenfin dag idag! Att det var kallt rörde mig inte i ryggen. Jag är så glad och lättad över att Anyway är på bättringsvägen så jag tycker det är så kul att rida så när jag hoppar av honom efter ridpasset längtar jag redan till morgondagens ridpass :P Toppenhärligt verkligen!

Anyway var superfin idag med. Det kommer bildbomb(er?) från Viktoria sen när hon fixat med bilderna från systemkameran. Nu ska få se söta bilder på Anyway sen när han "plogar" i snön som jag brukar kalla det. När vi skrittar på långa tyglar så kör han ner hela nosen i snön (typ halva ansiktet) och går så jättelänge. Jag undrar hur han andas under snön? I vilket fall som helst är han sjukt söt när han gör det. Jag tror han älskar snö :)

Sedan kommer det även en massa massa bilder från när vi tolkade med Ida idag. Hon var helt TOKIG som vanligt. Haha. Först red jag och Vickan åkte efter i pulkan, sedan åkte Amanda efter i pulkan. Sedan släppte vi loss pulkan så Ida skulle få galoppera lite "fritt". Först la jag en stor volt i galopp på korta tyglar och då var hon jättelugn, sedan red jag ut på en raksträcka på gärdet och kunde inte låta bli att ställa mig upp i lätt sits och släppa efter på tyglarna. Då jäklar, hon ökade väl galoppen typ 4 steg, sedan kom bocksprången, större och större och större. Hon bockar verkligen som cowboyhästar! Sista bocksprånget hade hon näsan i backen och jag höll i spännet på tyglarna så då fick jag ta upp huvudet på henne och bryta av. Jag har ganska bra balans men när hon börjar bocka så många språng på raken och bara större och större så börjar jag skratta så mycket att hela min kropp blir som ett gelehallon. Det var nästan att jag trillade av i skrattkramp när hon väl hade stannat. Tyvärr stod mamma bakom så jag tror inte det blev några bra bilder på det :/ Till sist bytte vi ryttare så Vickan red och jag fick åka lite pulka. Hihi, kuuuul!

Fin utsikt från pulkan :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning för ikväll ska Vickan och Jocke systrar komma hem till oss på myskväll. Revbensspjäll, godis, chips och någon bra film. Mmmhhh.. Mums!

Ha en bra lördagkväll!

/Sofia

Godmorgon

Har nyss gått upp, ska strax hoppa i ridkläderna och att åka till stallet för att rida Quicky och Albin, kanske ska vi åka pulka efter Ida också, sist gång vi tolka med henne slutade på akuten för sofia, hoppas att det går lugnare till idag! ;)
Det är -13 ute idag så helst skulle jag vilja ligga kvar i sängen men har man hästar så har man, bara att ta på sig ordentligt med kläder!


min lilla tjej
/Viktoria

Mera SNÖ

Från att jag gick upp i morse så tror jag snöandet har hållt upp i ca 30 min. Det är helt sjukt hur mycket snö det kommer bli om det fortsätter i den här farten. Men men, hästarna tycker det är kul (och jag med).

Tyckte jag var otroligt duktig idag när jag red Anyway i 50 min trots att det var -13 grader i stallet. Han var jätteduktig. Han blir starkade och mer välriden varje dag. Han är mycket bärigare nu än för ca 2-3 veckor sedan. Det känns riktigt kul att det går så fort framåt. Och det varvet han fick trava idag var han också jättefin :)
Efter dem 50 minuterna kunde man ju trott att jag fått nog, men nejdå. Då skrittade jag och Amanda 25 min på Albin och Ida. Det var en isbit som satte sig i bilen och åkte hem, men nu (några timmar senare...) har jag tinat.

Här ser ni en herre som är väldigt glad att det kommit snö, han är ute på balkongen och jagar saker som ingen annan än han ser. Men men, kul har han :)

En sibir i sitt rätta element, kyla ;)

/Sofia

Fotbollshästen

Anyway har fått ett nytt back on track-skydd, till hasen. Han tycker det är jättefräckt för han ser ut som en fotbollsspelare med knäskydd när han har det på sig. Nu ska han bara få en boll så han kan börja träna på riktigt.


Fräck-faktor: 10, minst.

/Sofia

SNÖ

Jisses vad mycket snö det har kommit i natt! Och det snöar fortfarande, herregud. Det är toppenbra för veterinären sa att det var bra styrketräning för Anyway, och även dem andra hästarna, att bli skrittade i snö så dem får lyfta på benen ordentligt. Så det kan jag tipsa er om, ut och rid i snön, riktigt bra styrketräning. Akta dock så hästarna inte får mjölksyra.

-12.4 grader ute alltså, dags att palta på mig ungefär alla kläder jag har och åka ut till stallet :)

Imorgon ska vi försöka tolka med någon av hästarna, får försöka få med mamma med kameran så ni får se!


Såhär snygg var jag förra året när jag och Viktoria tolkade efter Quicky, skidglasögon är ett måste ;)

/Sofia

Månadens Vara

FEBRUARI

Månadens Vara
På grund av årstiden och att vi nu fått det lite kallare (åtminstonde i vår del av Sverige) så har vi valt ut ett av våra vintertäcken till månadens vara.
Här är februari månads erbjudande:

Vinter/Övergångstäcke utan hals i slitstarkt material. 600D oxford, regntätt och med andasfunktion. Blank insida som motverkar skav och håller pälsen blank och fin.

Täcket har mycket bra passform.

Fyllning: 300 g
Färg: Blått med beige kanter

NU 499:-
Köp täcket här

Passa på!
Det här priset gäller endast under februari månad!

/Sofia & Viktoria

Min dag

Spenderade förmiddagen på min praktik, eftersom jag går frisörlinjen på gymnasiet så har jag två dagar praktik i veckan. Men det har hänt något med mitt knä så fick gå hem vid lunch för jag hade så ont, så därför har det inte blivit någon ridning idag men har varit och pussat på mina älsklingar :)

Bilder från igår när jag fick hjälp av mina katter när jag packade täcken, tur att man inte behöver jobba ensam ;)





/Viktoria



Torsdag

Jösses vilken dag. Åkte hemifrån kvart i 10 och kom hem kvart i 6. Först åkte jag till stallet, mötte upp Amanda och Nettan, gjorde iordning hästarna och åkte till ridhuset.

Där började vi med att släppa dem så dem fick ur sig lite energi :)


Såhär kul tyckte dem att det var ;)

Sen red vi och hästarna var jätteduktiga. Allihop. Idag fick Ida galoppera lite för första gången på jättelänge eftersom vi satt igång henne väldigt försiktigt. Britha och jag tränade sidvärstövningar (skänkelvikning & öppna) i skritt och trav. I skritten sitter det ganska bra och även traven gick bra idag :)
När vi ridit klart släppte vi dem igen, varpå Penny och Ida låg och rullade sig som två grisar. Britha nöjde sig med att skrapa lite i marken och sedan springa i cirklar runt dem andra två :P
Sedan när vi skulle fånga in dem så var Amanda inte riktigt klar, hon bar ut grejer till bilen och plockade upp bajs i ridhuset osv, så jag och Nettan fångade Penny och Britha och gick runt och skrittade av dem lite. Då var Ida hur söt som helst och gick runt med oss. Jättecoolt och skrittade av sig själv. Ibland gick hon förbi oss på innerspår, så tog hon täten och så gick vi så på fyrkantsspåret. Först Ida - själv, Penny - Nettan, Britha - jag. Det är vad jag kallar rutinerad tävlingshäst; hon vet själv när det är dags att skritta av och kan göra det på egen hand.


Ida skrittar av :)

När vi kom tillbaka till stallet så hade jag världens spränghuvudvärk. Som tur var fick jag hjälp av min extramamma Nettan, som kom ut med en STOOOR mugg kaffe och treo. Vips, så mådde jag bra igen ;) Då red jag Anyway och idag har jag travat!! Bara lite drygt ett halvt varv men ändå, det är så härligt att få känna på hans trav bara några steg. Den är så luftig och fin :)


Såhär nöjd var Anyway efter ridpasset. Visst blev det en fin bild? Spänd mun för han tuggar på lite höstrån han hittade och hängande ögon för att han fått lite lugnande. Men men, han är söt ändå.

Sedan åkte jag till mamma och pappa, blev bjuden på kaffe, hämta paket, åkte till affären, postade paket, handlade, kom hem och nu sitter jag här. Min mage låter som den gör uppror just nu för jag har bara ätit 4 knäckemackor, 1 ägg och några pepparkakor idag så det är nog dags att jag och Jocke ställer oss och gör mat. Hemmagjorda hamburgare på menyn idag. Mmmmm...

/Sofia

Och vinnaren är...

... SANDRA FORSLUND!

Hon har valt ett blått schabrak i strl Full och det kommer skickas till henne imorgon.
Grattis Sandra!


Om du vill köpa schabraket gör du det här

Tack till alla som deltog i tävlingen!
Vi kommer att fler tävlingar här i bloggen så fortsätt hålla utkik!

/Sofia & Viktoria


Lyckodag 2

Viktoria har ju redan skrivit att Anyway är bättre men jag är så glad så jag måste uttrycka min glädje lite här också :)

Hans skada har börjat läka och i den fortsätta rehabiliteringen så kommer jag redan nu få börja trava honom väldigt försiktigt. Kul kul kul!


Världens fiiiiiinaste häst <3


Lyckodag

Idag har vi varit hos veterinären med stora bebisen, och han var jätte mycket bättre!!

Måste även säga att jag har världens starkaste syster som orkar att kämpa med denna olycksfågeln, men än finns det hopp så nu håller vi alla tummar för att han ska bli helt bra :)



/Viktoria

 


Onsdag

Idag är det onsdag och idag ska vi till veterinären med Anyway för att kolla av hur skadan mår. Om det går framåt, bakåt eller står still. Så vi får lite koll på det.. Hoppas det ser bra ut.

I bloggen kommer det upp massa spännande idag: Vinnare av tävlingen och Månadens Vara! Håll utkik under dagen :)

Igår ville Anyway hjälpa till att sopa stallgången. Det gick sådär, han höll mest i den ;)




Men man är duktig om man försöker, det kanske blir bättre med lite träning.

Nu ska jag äta frukost och titta på Ponnyakuten :)
Ha en bra dag!

/Sofia

RSS 2.0